En skön dusch efter din löprunda

Håller du med om att en skön dusch efter en löprunda är bland det bästa som finns? Att känna hur det lite kalla vattnet sköljer över den varma kroppen. Duscha kallt gör gott både för kropp och hjärna. En kalldusch sägs förbättra både ditt immunförsvar, ditt hår, din blodcirkulation och minska din stress.

Att duscha kallt kan även vara bra för den morgontrötta för att piggna till, att duscha kallt hjälper nämligen till att väcka kroppen. Se även till att efter din dusch smörja in huden med rätt produkter. Bra produkter för din kropp hittar du på nätet.

Spring för att må bättre både fysiskt och psykiskt

Det finns även många fördelar med att springa. När vi springer släpper kroppen ut endorfiner som är ett lyckohormon för kroppen. En löptur kan få oss på bättre humör och gör oss starkare och mer tåliga både fysiskt och psykiskt.

Löpning minskar också risken för depression och ångest, samt risken för cancer. Om du är nybörjare med löpning kan du börja försiktigt och sedan öka distansen successivt varje vecka. Försök springa även om det känns svårt i början, för att ge kroppen det den mår bra av.