Hitta den träningsform som passar dig bäst

Den bästa träningen är den som blir av. Det viktigaste är alltså inte vad du tränar, utan att du tränar. Att hitta något just du och din kropp trivs med är det bästa sättet att skapa en ny, sund vana du kan hålla fast vid.

Det är livsviktigt att röra på sig och få upp flåset ibland. Såväl hjärtat och blodomloppet som muskler, senor och även hjärnan, fungerar bättre om du håller dig aktiv. Det positiva är att det räcker med cirka en halvtimmas måttlig ansträngning om dagen. Du kan välja att ta en löprunda eller helt enkelt en rask promenad, krångligare behöver det inte vara.

Alla behöver styrketräna

Oavsett vad du föredrar för motionsform är det viktigt att inte glömma bort styrketräningen. Många förknippar kanske styrketräning med svällande muskler och tunga vikter på gymmet, men så behöver det inte alls vara. Forskning visar att det med ett enkelt program och relativt lite tid, går att komma långt alldeles på egen hand.

Beroende på hur du väljer att träna och vilka förutsättningar du har, kan det ibland underlätta med träningsprodukter anpassade för just styrketräning. Kika in här och köp det som krävs för smidigare och säkrare träning.