Få en variation i träningen

Även om du har löpning som din favoritträning så kan det vara bra att få en variation i din träning. Hela kroppen behöver få träna och det kan vara bra att i din ordinarie löpträning lägga in annat som kan hjälpa dig framåt med din löpning.

Cykel kan vara en bra konditionsträning och där du inte anstränger dina knän och leder lika mycket som när du löper. En cykel är bra att skaffa sig av flera anledningar. Förutom att du kan ge dig ut och träna din kondition så kan du cykla till och från arbetet. Vilket gör att du både får träning men också spar pengar då du inte tar bilen. försök hitta den cykel som passar dig bäst. En hybrid där du både kans cykla i skog och mark lika väl som på asfalt kanske är det som passar dig bäst.

Glöm för allt i världen inte att lägga in vila i dina träningsscheman. Vilan är viktig så din kropp hinner återhämta sig. Om du inte tränat så länge så är återhämtningen än viktigare. När du börjar bli vältränad så återhämtar sig din kropp snabbare och den behöver inte lika mycket vila som den behövt tidigare. Om inte kroppen fått återhämta sig så är risken större för skador i samband med din träning. Men det är också under vilan som din träning kommer att gör att muskler byggs.