Löpträning

För många kan det bli så att man lägger av för tidigt när det kommer till löpträning, man ger upp lite på förhand på grund av motståndet. Visst det är jobbigt i början och man blir öm och känner sig inte riktigt motiverad att fortsätt.

LöpträningOm du inte ger upp efter några löprundor så kommer du att känna skillnad, det kommer att ge med sig ju fler rundor du gör. Att följa ett träningsprogram kan göra det hela lite enklare och försök att komma ut på regelbundna löprundor. För långt mellan dina träningspass gör att det känns som att du får börja om från början med varje runda.

Det kan räcka med två pass i veckan för att förbättra din form, dels får du tre vilodagar vilket är bra för kroppen i en början av träning. Den hinner återhämta sig och vänja sig med den belastning som det blir vid löpning. Att kombinera löpträning med cykling eller simning är bra om du vill öka mängden träningen under veckorna. Öka alltså inte löpningen utan kombinera med något annat om du känner för det.

För att du ska känna dig motiverad att träna så bör du variera din löpträning, efter en period på fem veckor där du i ett lugnt tempo gjort dina pass kan du använda av olika former i löpträningen, under passen så kan farten ökas och sänkas periodvis. Hitta någon bra backe som kan göra träningen mer explosiv.

Har du hållit på i mer än tolv veckor kan du med fördel öka dina träningsdagar, om det känns motigt så kan du försöka hitta någon löparpartner och på det viset hjälpa varandra att komma ut i löpspåret. Kan också vara så du trivs med att träna ensam och ge dig ut när du själv vill och känner att det passar dig att träna.

Du kan få motivation genom att anmäla dig till något lopp och träna inför detta. Så lycka till med din löpträning och vi hoppas att du kommer igång och känner glädje i din träning!