Hitta den bästa träningsformen för dig

Idag är det som en hel djungel full av olika träningsformer och träningsredskap. Eftersom vi alla har unika kroppar med olika svagheter och styrkor, samt olika preferenser, finns det ingen träningsform som passar alla. Eftersom det finns så många olika sporter och träningsformer kan det vara svårt att sålla och hitta en träning som passar just dig.

Crossfit som träningsform

Om du gillar utmaningar, och vill hitta nya sätt att utvecklas och sätta upp nya mål ofta kan crossfit vara någonting för dig. I crossfit gäller det att vara stark, snabb, smidig och uthållig. Det första du behöver göra är att hitta de övningar som passar just dig, utgå därifrån och sedan finns det inga gränser för hur vältränad du kan bli. Det går relativt snabbt att se framsteg och om du vill ha en extra push i din träning kan du även anmäla dig till eventuella tävlingar. På nätet kan du hitta redskap som du kan använda hemma. Att kunna träna utan att behöva ta sig till ett gym är en fördel för den som har ont om tid.

Hitta dina styrkor

Om du vill hitta den bästa träningsformen för dig är det bra att veta dina styrkor och svagheter. Att vara bra på någonting stärker självförtroendet och hjälper till med motivationen. Om du vet att du kan förbättra dig inom din gren är det mer troligt att träningen faktiskt blir av. Om du vet att du är stark och har lätt att bygga muskler kan styrketräning eller crossfit vara det rätta för dig. Om du istället är uthållig och klarar av att hålla ett tempo under en längre tid kanske löpning eller simning är det bästa alternativet för dig.

Träningens positiva effekter

Att träningen ger positiva fysiska effekter är det ingen som tvekar om men det gäller även goda psykiska effekter såsom självförtroende och en förstärkt självbild. Det handlar inte alltid om att gå ner mängder i vikt utan att forma och stärka sin kropp för att känna sig mer nöjd.